torsdag 16. oktober 2008

Nyt et historisk bad i Budapest

Budapest er verdenskjent for sine helsebringende vannkilder og gode spa-hotell. Byen har over hundre varme kilder, rekreasjonsmulighetene er mange. Midt blant historisk arkitektur, og i tradisjonsrik atmosfære, kan du la det helsebringende vannet strømme.

Helt siden romerne tok med seg badeserken hit på 900-tallet, har de helsebringende badene vært hovedstadens største turistattraksjon. Det er kanskje også derfor badene fungerer som levende museum. I de storslåtte byggverkene med historisk sus kan du nyte alt fra varme steamrom, badstuer, bassenger og boblebad i alle temperaturer og størrelser. Omkranset av fontener, utsmykkede søyler og statuer kan du finne din indre ro. Bassengene er å finne både utendørs og innendørs.

Paradis for livsnytere
Her treffer du ungarerne som sjakkspillende livsnytere, eller hvilende i masserende bobler med en kald pils i hånden. Andre igjen leser bok, og har verdens beste tid. Du kan også bli deilig mørbanket i 15 min., for under hundrelappen, av en av badets massører.

Ungarerne avslutter gjerne sin renselse i badstua. Mange med en håndfull isbiter. Rett utenfor badstua er det kaldeste badet du kan tenke deg. Kontrastene får blodomløpet til å løpe løpsk. Ingen blir sittende særlig lenge her, og for en nybegynner kan både badstue og de kalde badene være like utfordrende! Det er i grunnen bare å ta etter de innfødte og nyte det badene har å by på.

Prisene er svært rimelige.

Sjekk både billige fly og hoteller på: www.functravel.com
Ha en god og rimelig tur ;-)

Kalle
GÅ HJEM OG KYSS DIN KVARDAG. Helge Torvund